Бившият турски национал Нури Шахин има силна първа половина като треньор на Анталияспор. В интервю за „Кикер” той говори за треньорите, от които се учи – Юрген Клоп и Томас Тухел. Младият специалист разкрива, че мечтата му е да води Борусия Дортмунд.

Когато Шахин пое Анталияспор през октомври 2021 година, отборът беше точно над зоната на изпадащите в турската Суперлига. След това тимът обаче тръгна стремглаво нагоре и в момента се намира в серия от 13 поредни мача без поражение.

Преди Нури да се осмели да премине от играч към треньор, той провежда разговор с Юрген Клоп, с когото прекара най-успешните си времена като футболист в Борусия Дортмунд. Клоп му казва: „Нури, ти си добър човек. Ще се справиш”. Това беше моята идея”, разкрива Шахин, възхищавайки се от бившия си наставник.

„Това, което отличава Клоп от всички останали, е неговата човечност, подчертава младият специалист. „Можеш да спориш с него, дори да има и псувни. На следващия ден идва при теб, прегръща те и всичко е наред. Ето защо той е толкова успешен.

Друг треньор на Нури в Дортмунд е причината той за първи път открито да изрази желанието си да стане треньор – Томас Тухел.

„Веднъж той ни показа кадри от изявите на Джон Тери и Карлес Пуйол, но не от официални срещи, а от контролни мачове. Искаше да видим интензивността, с която играят в защита в подобни мачове. Томас използва впечатляващи думи тогава, че след което казах на Марсел Шмелцер и Оливер Кирх, че искам да стана треньор”.

Нури Шахин разкри, че мечтае един ден да застане начело на Борусия Дортмунд. Доскоро той беше най-младият футболист, играл някога за клуба, преди Юсуфа Мукоко да счупи рекорда му през 2020 година.

„Никога не съм крил, че Борусия Дортмунд е близо до сърцето ми и че мечтая един ден да отпразнувам победа пред Западната трибуна като треньор. Когато напуснах и отидох в Бремен, вечерта стоях вкъщи със съпругата си и й казах: Мисля, че имам всичко необходимо един ден да бъда треньор на този клуб”.

Въпреки желанието си да тренира Борусия, Шахин вярва, че времето му в Анталияспор далеч не е приключило и иска да постигне големи неща с турския клуб.