Треньорът на Борусия Дортмунд Нури Шахин призна, че поражението им с 1:5 срещу Щутгарт е било напълно заслужено. Специалистът обвини отбора си, че не е успял да изпълни основните му наставления.

Щутгарт впечатли с изключително силно представяне, надвивайки Дортмунд на свой терен, а поражението е първо за "жълто-черните" в Бундеслигата през този сезон.

"Не можеш да се представяш така, когато си Борусия Дортмунд. Това беше първият път, в който ми се случва. Беше неизпълнение на наставленията ми и трябва да бъде казано много ясно. Поражението ни трябва да подейства отрезвяващо. Всичко е абсолютно заслужено от първата до последната минута и наистина е много, много лошо", каза 36-годишният треньор пред медиите.
 
Бившият турски национал призна, че планираната стратегия преди мача се е провалила.

"Не знам как се случи точно така. Имахме занимание предния ден. Имахме чувството, че сме тренирали добре, момчетата бяха наистина бързи и точни. Преминахме всичко отново и тренирахме. Без значение каква точно е тактиката - ако основите на играта не са правилни в ден като този, тогава се случва нещо подобно", добави още Сахин.

Дортмунд е на осмо място в класирането и изостава от лидера Байерн Мюнхен с пет точки. В следващия кръг Борусия се изправя срещу местния си противник Бохум.

"Не мога да скрия нищо, което беше ясно видимо на терена. Трябва да се изправим пред това и да го спрем. Никога повече не искам да видя лице като това. Ще анализираме усилено - както трябва да бъде между мъже. Ще направим правилните заключения. Случи се, но съм сигурен, че в петък ще се представим по доста различен начин", каза още Нури Шахин. / БТА