Бившият футболист на Борусия Дортмунд Нури Шахин ще влезе в щаба на Един Терзич като помощник-треньор, съобщава телевизия Sky Sport.

Очаква се 35-годишният Шахин, който за последно води турския Анталияспор, да се присъедини към тренировъчния лагер на вицешампиона в Бундеслигата в испанския курорт Марбея от 3 януари. "Разговорите между двете страни са в последен етап. Анталияспор вече потвърди напускането", добавя източникът.

Тимът на Борусия Дортмунд заема пето място във временното класиране в германския футболен шампионат с 27 точки след 16 кръга, изоставайки с 15 от лидера Байер Леверкузен.

Агенция dpa информира за потенциалното завръщане на още един бивш футболист на тима вече в ролята на помощник-треньор - Свен Бендер.

Разговорите между ръководителите на Борусия след края на първия полусезон завършиха с решението, че старши треньорът Един Терзич запазва поста си, но изглежда мнението е, че той има нужда от повече помощ.

И Нури Шахин, и Свен Бендер са шампиони на Германия с отбора от Дортмунд през 2011 година, когато в състава бе и настоящият спортен директор Себастиан Кел.