Старши треньорът на Борусия Дортмунд Нури Шахин заяви, че отборът заминава за гостуването си в неделя на Щутгарт в среща от четвъртия кръг на Бундеслигата единствено с намерението за победа.

„Ние, като Борусия Дортмунд, отиваме в Щутгарт с амбицията да спечелим мача“, каза Шахин по повод трите поредни загуби от този съперник в предишните двубои.

„По това ни оценяват. Искаме да покажем различно лице от миналия сезон“, коментира още наставникът на финалиста в Шампионската лига на пресконференция в Дортмунд.

„Щутгарт е отбор с ясна визия. Себастиан Хьонес има голямо влияние върху тима, процесите са ясни. Те стават все по-добри и несъмнено са силен отбор“, продължи Нури Шахин.

Попитан дали Джейми Гитънс ще попадне сред титулярите, Шахин отговори: „Никой футболист в света не иска да бъде супер резерва, но всеки, който влезе от резервната скамейка, все пак трябва да направи разликата. Той е твърде добър и ще има възможност да бъде титуляр в много мачове.“

„Не правим ротации, само за да има такива. Ако чувстваме, че можем да контролираме натоварването, без да губим качество, разбира се, че го правим. Наш дълг е да се грижим за момчетата“, каза старши треньорът на Борусия.

Колкото до първите седмици на Валдемар Антон в отбора, Шахин разкри впечатленията си: „Той поема отговорност, харесва му да е тук. Общува много и е абсолютен професионалист. Радвам се, че е с нас.“

Нури Шахин добави, че Джовани Рейна все още не е готов да се завърне в игра.

Борусия Дортмунд заема второ място във временното класиране със 7 точки от три мача, на 2 точки зад лидера Байерн Мюнхен. Тимът на Щутгарт е десети с 4 точки в актива си. / БТА