Новото попълнение на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис изрази готовност да се впусне в предизвикателството да брани цветовете на германския гранд. Канадският национал парафира до 2023 година с баварския колос, който ще бъде първият му клуб в Европа.

17-годишният талант ще се присъедини към мюнхенци през януари 2019-а. Дотогава той ще продължи да носи екипа на настоящия си тим – Ванкувър Уайткепс.

Житейската история на изгряващата звезда не е никак лесно. Той е роден в бежански лагер в Гана, където неговите либерийски родители се озовават в стремежа си да напуснат родината по време на Втората освободителна гражданска война. Заради бойните действия над 450 хиляди души са принудени да бягат. Когато Дейвис е на 5-годишна възраст, семейството му отива в Канада, като отново имат статут на бежанци. Талантът притежава канадски паспорт от малко повече над година (получава го на 6 юни 2017 година).

„Моето семейство е преживяло много, за да дойде тук, в Канада. Просто съм наистина щастлив, че мога да направя това (визира трансфера в Байерн – б.р.) за тях. Знам, че се гордеят с мен”, коментира Дейвис.

„Животът ти носи предизвикателства и съм готов да се заема с това”, допълни атакуващият играч.