Байерн Мюнхен официално представи новия си спортен директор и член на Борба на директорите Макс Еберл. 50-годишният специалист говори на специална пресконференция, на която разкри какъв трябва да бъде новият треньор на отбора. 

Gulliver/GettyImages
15 снимки

"За мен е голямо удоволствие да се върна у дома след 30 години. Изпитвам голямо вълнение да опозная най-високото германско и европейско ниво. Предстоят предизвикателства, търсене на треньор и работа върху отбора. Кристоф Фройнд ще бъде изключително важен партньор за мен. Искаме да решаваме нещата на равни начала. Все още искаме да извлечем най-доброто от този сезон. Тук съм, за да печеля титли", започна Еберл при представянето си.

"Предизвикателство е първо да се съсредоточим върху следващите три месеца – все още не искам да се отказвам от сезона. Но е ясно, че имаме нужда от треньор през лятото. Ще обсъдя това с Кристоф Фройнд. Имаме кандидати, които имат договори с други клубове, както и свободни такива. Трябва да намерим правилните треньори и играчи за Байерн. Това е предизвикателство".

"Ще разгледаме състава заедно с Кристоф. Не знам какво би значило основен ремонт на състава. Първото нещо е да намерим правилния треньор. Ще видим кои играчи дават душата и сърцето си за Байерн, за да постигнем нашите краткосрочни цели", продължи той.

"Ще бъда много време с треньора. Това е основната причина, поради която съм тук. Близките отношения с треньора и отбора са фундаментално важни за мен. Често ще бъда там с Кристоф. Аз съм лицето за контакт за треньора. Можем да говорим заедно, да обсъждаме".

"Искаме да намерим треньор, който да отговаря на нашите нужди и идеите на Кристоф и мен. Нуждаем се от звезди, но също така и от млади играчи. За целта трябва да намерим правилния треньор, който е готов за задачата. Отборът винаги е бил изключителен, дори в международен план. Тази година също е вълнуващ отбор с много перспективи и качество. Искаме възможно най-добрите играчи за Байерн".

"„Искаме треньор, който отговаря на клуба и неговите амбиции – който също отговаря на идеите, които Кристоф и аз имаме за отбора. Играчи като Тел и Мусиала, млади играчи, които трябва да играят. Реал Мадрид успя да интегрира Камавинга в халфовата линия. От такъв треньор се нуждаем и ние. Имаме нужда от треньор, който иска да работи с този тип играчи. Език? Той трябва да говори език, който говорим всички - английски и немски", заяви Еберл.