Германската футболна лига (ГФЛ) и Германският футболен съюз (ГФС) предложиха нов здравен протокол преди началото на сезона. Клубовете от елита и от второто ниво на Бундеслигата ще се запознаят с предложението и ще го гласуват на извънредна среща на 3 септември. За отборите от третия ешалон и за срещите от турнира за купата на страната ще се премине през същата процедура, но през ГФС.
 
Концепцията включва продължаване на стриктното спазване на определените хигиенни правила, редовни проверки за COVID-19 и специфични регулации по време на мачове и тренировки. Промяната е свързана с тестовете за коронавирус, като те ще се правят в зависимост от броя на заразените в районите, в които са разположени клубовете. Предвижда се въвеждането на тристепенна скала - висока (над 35 инфектирани на 100 хиляди души население), средна (от 5 до 35) и ниска (до 5), като в първите два случая тестовете в отборите ще трябва да се правят по два пъти седмично, а в последния - по веднъж.
 
Също така във високата скала последните проби трябва да бъдат взети в рамките на 36 часа преди мач, докато в другите две - 52 часа преди срещата.
 
Новият сезон в Бундеслигата стартира на 18 септември. Германските власти се очаква днес да дискутират възможността за допускане на публика на двубоите, след като миналият сезон завърши при закрити врати.