Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман може да се окаже заместник на Ариен Робен в Байерн Мюнхен, пише "Corriere dello Sport".

По-рано холандската легенда Робен сподели, че това е последният му сезон с баварците. Договорът му изтича през юни 2019 г., но той няма да бъде подновяван.

Повечето звезди на Байерн в момента са в зряла възраст, но доближаващи или минаващи своя пик. Робен е на 34 години, Франк Рибери е на 35 г., Левандовски - на 30 г., Нойер - на 32 г.

Според италианското издание Байерн няма да пести средства и ще направи всичко възможно, за да осъществи изненадващия трансфер на Гризман през идното лято. В момента нападателят на Атлетико Мадрид има освобождаваща клауза от 200 млн. евро в контракта си.

В края на миналия сезон световният шампион бе крайно близо до това да премине в Барселона, но самият той пожела да остане на "Уанда Метрополитано". 

В началото на тази седмица Гризман остана трети в подреждането на "Франс Футбол" за "Златната топка", изпреварен от Кристиано Роналдо и Лука Модрич.

Робен обяви, че напуска Байерн