Аугсбург спечели с 2:1 срещу Борусия Дортмунд у дома в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. За "жълто-черните" това е поредна грешна стъпка, като в последните 4 мача във всички турнири те имат три загуби. 

Иначе срещата започна отлично за Борусия, като още в 4-ата минута Дониел Мален получи в наказателното от Гираси и стреля в горния ляв ъгъл за 1:0.

В 25-ата минута обаче Алекси Клод-Морис с мощен шут от дистанция преодоля Грегор Кобел и изравни. Именно френският нападател бе автор и на втория гол за домакините в 50-ата минута. 

Дълбоко в добавеното време пък гостите останаха с човек по-малко, тъй като Алмугера Кабар беше изгонене след втори жълт картон в мача. 

Борусия остава на седмото място, поне временно, с 13 точки след 8 мача. Аугсбург е на 11-а позиция с актив от 10 пункта.

В друг мач от кръга Щутгарт надви новака Холщайн Кил с 2:1. В двубоя също така имаше по един червен картон и за двата тима. "Швабите" са осми с 12 точки, докато Холщайн Кил остава на предпоследното 17-о място с едва две точки от началото на сезона.