Новото попълнение на РБ Лайпциг Бенямин Шешко не се чувства комфортно да бъде сравняван с нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Халанд и въпреки че имат някои общи неща, той казва, че притежава свой собствен стил.

И двамата играха Ред Бул Залцбург, преди да преминат в по-големи клубове в Бундеслигата, а агресивният нападателен стил на Шешко често е сравняван с норвежеца, особено когато първият игра в младежките отбори на Залцбург, а Халанд за мъжкия тим през 2019/2020.

"Това е сравнение с някой, който е един от най-добрите играчи в света. Не бих искал да се сравнявам с никого. Просто бих искал да бъда себе си и да бъда най-добрият", каза 20-годишният национал на Словения в онлайн разговор с медиите тази седмица.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Холанд вече спечели три титли с Манчестър Сити още след първия си сезон, докато Шешко, който се присъедини към РБ Лайпциг този сезон, все още трябва да се доказва на голямата сцена. Той ще получи шанс още следващата седмица, когато ще се изправи срещу Халанд в мача между двата тима от груповата фаза на Шампионската лига.

"Имаме височина и двамата сме бързи, но като цяло имаме различни стилове на игра. Наистина обичам да го гледам как играе", заяви Шешко.

Словенецът започна добре в Германия с два гола в Бундеслигата в четирите мача, в които участва, като същевременно реализира и при победата на старта на Шампионската лига срещу Йънг Бойс миналата седмица.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

В класирането РБ Лайциг е на точка зад лидера Байерн Мюнхен, на когото е домакин в събота и когото победиха с 3:0 в Мюнхен, за да спечелят Суперкупата на Германия миналия месец.

"Ако покажем същото представяне, това може да е възможно, но ако не играем на 100 процента срещу Байерн, тогава ще ни бъде трудно", каза Шешко.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева