Вътрешният полузащитник на Байерн Мюнхен Себастиан Руди има едно-единствено съжаление по отношение на летния си трансфер в германския хегемон – че сделката не се  случила по-рано, за да се засече футболистът със своя дългогодишен идол Чаби Алонсо.

Анчелоти: Не ми пука кой колко струва, пускам най-добрите

27-годишният бивш ас на Хофенхайм договори своето преминаване на „Алианц Арена” още през януари и реално пристигна сега като свободен агент. За негово нещастие след края на миналия сезон великият Чаби Алонсо сложи край на кариерата си.

„Винаги съм наблюдавал играта на Алонсо през последните години. Щеше ми се да бях играл редом с него и да бях научил някои неща лично. Щях да получа много от едно евентуално партньорство с Чаби: щях да се докосна до неговата визия, яснота, неговото спокойствие. А също и до изстрела му към вратата. Винаги е шутирал много здраво”, отчете Руди.

„След кратката лятна подготовка смятам, че успях да оставя следа в ранните етапи от кампанията. Трябва да бъдеш достатъчно постоянен през цялата година. Трябва да продължа да крача по същия път. Моята цел е да стана утвърдено име за Байерн”, не крие амбициите си полузащитникът.