Мануел Нойер ще застане отново на вратата на Байерн Мюнхен при гостуването на третодивизионния Заарбрюкен в турнира за Купата на Германия в сряда вечер, за който старши треньорът Томас Тухел вярва, че ще се проведе по план.

Проливните дъждове в последните дни доведоха до подгизването на терена в Заарбрюкен, което наложи двубоят срещу Динамо Дрезден в неделя да бъде прекратен на полувремето.

Говорител на Заарбрюкен заяви, че екипът продължава работа по терена, а за по-късно днес е насрочена нова инспекция, но окончателното решение ще бъде взето утре. Домакините се надяват мачът с Байерн Мюнхен да се проведе, защото не се очакват проливни дъждове тази вечер, а за сряда прогнозата е за сухо време.

"Ще пътуваме в деня на двубоя. Ако срещата бъде отложена, може въобще да не пътуваме. Засега предвиждаме мачът да се проведе. Надяваме се на нормални условия", коментира Томас Тухел.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Наставникът на Байерн Мюнхен потвърди, че Нойер отново ще бъде вратата, след като се завърна при победата с 8:0 срещу Дармщат през уикенда в Бундеслигата. Той не бе играл от декември 2022 година насам. Срещата със Заарбрюкен ще бъде нова възможност за германския страж да натрупа игрови минути преди дербито срещу Борусия Дортмунд в събота.

Очаква се Тухел да направи някои промени в състава, като Байерн Мюнхен има големи амбиции в турнира за Купата на страната, където не е достигал до финал и печелил трофея от 2020-а и отпадна във втория кръг в следващите два сезона и на четвъртфиналите миналата година.

"Имаме изключително важен двубой пред нас. Ако искаме да се класираме за финала в Берлин, трябва да се представим на ниво. Това е елиминационен мач, просто е", каза Тухел и добави, че не иска да допуска настройката, че предстоящият мач с Борусия Дортмунд е по-важен.

Германските национали Леон Горецка и Серж Гнабри могат да се завърнат в състава, но Джамал Мусиала, Кингсли Коман и Нусаир Мазрауи са под въпрос.