Старши треньорът на Борусия Дортмунд Марко Розе почти изключи трансферни дейности през януари, като свързаните с коронавируса финансови ограничения са основна причина. 

Специалистът говори преди срещата от Бундеслигата срещу Херта Берлин в събота, като наблегна на акцента, че "трябва да продължим да работим върху нашия отбор, но не виждам зимният трансферен прозорец да предлага нещо в това отношение". 

Розе каза, че вече обтегнатите финанси понасят нов удар от последното частично изключване на фенове във връзка с пандемията. "Това създава още една дупка в хазната ни. И нашето планиране е в съответствие. Няма да е възможно много. Трябва също да гледаме благосъстоянието на клуба", каза Розе. 

Треньорът остана спокоен, когато го попитаха за звездата Ерлинг Халанд, който отбеляза два гола за победата с 3:0 над Гройтер Фюрт в сряда и отново бе замесен в спекулации, че може да напусне през зимата въпреки договора си до лятото на 2024 г.

"Виждаме го всеки ден и разговаряме с него. Знаем фактите и го приемаме така, както се случва. Всеки ден има скандални публикации и спекулации. Начинът, по който той се справя с това като все още млад играч, е необикновено", допълни Розе. 

Борусия Дортмунд е втори в първенството, на шест точки зад лидера и шампион Байерн Мюнхен. Те напуснаха Шампионската лига, но са в елиминациите на Лига Европа.

"Досега изиграхме приличен първи полусезон и можем да го превърнем в много, много приличен", завърши треньорът.

Вратарят Грегор Кобел и защитникът Матс Хумелс са под въпрос, след като са настинали. Рафаел Герейро и Мариус Волф също не са тренирали пълноценно напоследък, но има шанс да попаднат в групата.