Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман беше изключително щастлив, след като баварците си осигуриха титлата в Бундеслигата. Това стана при победата с 3:1 над Борусия Дортмунд, като така отборът стана шампион за 10-ти път поред.

“Не беше лесен сезон за мен. Беше важно да спечелим и да станем шампиони днес, поради което съм много щастлив. Биреният душ беше добър, но студен. Все още замръзвам”, каза Нагелсман.

„Знам, че мога да правя нещата по-добре. Ще запазя стила си, но ще опитам да наложа някои нови неща.  Ще се придържаме повече към познатите неща и ще намалим промените”.

„Имахме тъжна седмица. Често играхме изключителен футбол през първата половина на сезона и вкарвахме много голове. След това имаше колебания. Днес момчетата заслужиха победата. Направихме много неща правилно”, продължи наставникът.

„Мачът с Гладбах, когато бях у дома с коронавирус, беше изключително труден. Елиминирането от Шампионската лига при тези обстоятелства боли. Ще спечелим 9 от 10 мача срещу Виляреал, но да допуснем гол така наистина боли. Имахме големи планове за Шампионската лига”, каза още Нагелсман.

Треньорът на Байерн добави, че в мачовете до края на сезона повече игрово време ще получат Джамал Мусиала, Ерик-Максим Чупо-Мотинг, Танги Нианзу, Паул Ванер, Габриел Видович и Малик Тилман.