Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман говори на прескофенция преди контролата с Нидерландия. Той сподели, че ще излезе със същата единадесеторка, която победи Франция. 

“Всички са готови. Планът за утре е да започнем със същите единадесет като тези, които играха срещу Франция. Но все пак ще изчакаме финалната тренировка.

Основната констатация срещу Франция беше, че дуотата в отбора работиха добре. Кимих и Джамал (Мусиала) отдясно се познават от Байерн. Макси Мителщет и Фло Виртц не се познават не са от един и същ клуб, но и те се справиха добре. Йонатан Таа изигра най-добрия си международен мач. Но има и какво да се подобри, имаше моменти преди почивката, една или две ситуации, върху които трябва да поработим. Особено когато бяхме притиснати човек срещу човек”, започна с анализа си за предишния мач специалистът.

“Когато видите текущата група от футболисти, имате чувството, че тя работи много добре. Но Лирой Сане също е страхотен човек, имам много добри отношения с него. В крайна сметка, за него е важно да се вмести.

Той има изключително добро качество. Наказанието за 3 мача разбира се е много сериозно. Въпреки това, той притежава качество, което не искаме да пропускаме. Той има много добър характер, но трябва да се впише. Тогава ще има шанса да се покаже. Напълно възможно е Сане да играе заедно с Мусиала и Виртц по-нататък”.

“Срещата с Нидерландия винаги е голям мач между двама съседи. Много играчи се познават от своите клубове. Утре по-добрият отбор ще победи. Разбирам, когато медийният свят пише в крайности. Кликваш върху него повече, когато е крайно. Но когато си замесен, не можеш да мислиш в тези крайности. Нашата работа е да направим така, че медиите да пишат така”, завърши Нагелсман.