Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман ще може да използва защитниците Люка Ернандес и Никлас Зюле в предстоящия мач срещу Фрайбург в Бундеслигата, след като двамата подновите тренировки днес.

"Отборът изглежда добре. Халфът Марсел Забицер няма да бъде на разположение, беше му разрешено да тича само 15 минути. Той не е готов за професионален спорт. Всички останали са във форма, здрави и на разположение", каза Нагелсман пред репортери.

Той добави, че се надява Зюле да продължи договора си, който изтича в края на този сезон.

"Мога да си представя, че остава в тима", каза Нагелсман и допълни, че винаги може да се окаже, че играчът търси друго предизвикателство.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

"Никлас има повече игрово време, значително повече от миналата година. Опитвам се да го развивам и да го оставям да играе", каза Нагелсман.

Специалистът също така отхвърли предположението, че 10-а поредна титла в Бундеслигата е неизбежна за Байерн и настоя, че очаква сериозен мач срещу Фрайбург.

Наставникът на гостите Кристиан Щрайх също така се наслаждава на пътуването до Мюнхен, за да изпробва своя отбор.

"Аз съм във футбола вече 50 години и Байерн винаги е бил мерило за всичко. Да играеш срещу Байерн е нещо прекрасно. Ще направим всичко, за да се изправим достойно срещу тях", коментира той.

Байерн никога не е губил у дома от Фрайбург в Бундеслигата, а на Щрайх ще липсват нападателите Нилс Петерсен и Роланд Шалай (и двамата има проблеми с коляното) и защитникът Джонатан Шмид (коронавирус).