Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер ще бъде на разположение за неделния мач с Фрайбург в 10ия кръг на Бундеслигата, въпреки ранното излизане вчера в мача с Виктория Пилзен в Шампионската лига.

Мюлер вкара един гол, но трябваше да излезе от терена само след 25 минути, заменен от Матис Тел. И въпреки че класирането за осминафиналите беше подпечатано с четвъртата поредна победа, травмата на толкова важен играч изглеждаше като висока цена.

Фрайбург се представя много добре през тази година и заема 2-а позиция в първенството с 18 точки, с две повече от Байерн и от Борусия Дортмунд, които го следват.

"Имаше мускулен спазъм, просто рязко събиране в долната част на гърба. Болката нямаше как да го отпусне на терена. Но нищо сериозно. По-скоро става дума за проблем с нерв. Нищо драматично не е това, няма риск за уикенда, ще играе, каза по този повод Юлиан Нагелсман.

Мюлер пропусна последните два мача заради заболяване от коронавирус, но след срещата в Пилзен не беше така оптимистичен както треньора. Попитан как се чувства, той отговори: Вероятно не е толкова зле, но ще видим в следващите дни".

Но дори и да е здрав и на разположение, Байерн има и други проблеми. Вратарят Мануел Нойер не тренира заради болки в рамото, макар и да се подобрява постепенно.

"Болката я има, но нещата вървят към положителна развръзка. Кога ще бъде на терена, не мога да ви кажа, обясни по този въпрос треньорът.