Селекционерът на националния отбор на Германия Юлиан Нагелсман и спортният директор Руди Фьолер приветстваха очакваните назначения на Венсан Компани и Ханзи Флик за старши треньори, съответно на Байерн Мюнхен и Барселона.

Нагелсман, който бе уволнен от треньорския пост в Байерн през март 2023 година и пое националния тим през септември, заяви, че е добре, че дългото търсене на наследник на Томас Тухел при баварците най-после е приключило.

"Беше дълъг процес. Хубаво е и за играчите на Байерн", каза Юлиан Нагелсман по време на тренировъчния камп на Германия, в чийто състав има шестима футболисти от мюнхенския гранд.

Бившият футболист на Хамбургер ШФ и Манчестър Сити Компани предстои да поеме Байерн след като напусна английския Бърнли. Няколко други треньори, сред които и Нагелсман, преди това отказаха на ръководството на Байерн Мюнхен.

Нагелсман не пожела да коментира Венсан Компани, защото каза, че не го познава добре като треньор.

"Чувал съм, че той е много добър треньор с изключително бъдеще, а преди това е работил с много изключителни треньори", обясни Нагелсман.

Фьолер похвали Ханзи Флик, който спечели седем трофея с Байерн между 2020-а и 2021 година, а после бе селекционер и на Германия преди да бъде уволнен миналата година.

"Бих бил щастлив, той го заслужава", каза Руди Фьолер по повод очакваното назначение на Флик в Барселона./ БТА