Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман е на мнение, че предшественикът му Ханзи Флик е в състояние да изведе националния тим на Германия до световната титла през тази година.

Малко по-късно днес в Доха ще бъде теглен жребият за Мондиала в Катар, който ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. Германия е във втора урна, но според Нагелсман Флик притежава всички необходими качества, за да донесе на Германия пета световна купа.

"Ханзи върна стабилността в националния отбор и вярата, че тимът може да бъде успешен. Освен това фактът, че водещ отбор като Италия не е на световното първенство, увеличава нашите шансове. Сигурен съм, че можем да се преборим за титлата", каза Нагелсман, който замени Флик на треньорския пост в Байерн през лятото на миналата година.

За 18 месеца начело на Байерн Флик спечели 7 трофея, включително и требъл от титла на Германия, купа на Германия и Шампионската лига през 2020 година. След 2014 година обаче клубните успехи на Байерн не съпътстват и националния отбор на Германия, който разочарова на две европейски първенства и отпадна още в групите на световното първенство през 2018 година.

"Ханзи е много смел мъж и се движи в правилната посока. Ако сега стане и световен шампион, според мен той спокойно ще може да се пенсионира. Той би постигнал абсолютно всичко във футбола", завърши Нагелсман.