Тотнъм Хотспър е поставил Юлиан Нагелсман начело в списъка с четирима специалисти за следващия си постоянен мениджър. „Шпорите“ обаче ще се сблъскат със сериозна пречка, ако искат да доведат германеца в английската столица, тъй като той може да се излезе много скъпо.

The Telegraph твърди, че в договора на Нагелсман с вече бившия му клуб Байерн Мюнхен не е имало определена клауза за прекратяване, който продължава да плаща годишната му заплата от 12 милиона евро, въпреки че го уволни през март.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

Нагелсман, който беше заменен от Томас Тухел на „Алианц Арена“, има още малко повече от три години от петгодишния си контракт, който подписа през 2021-а година, когато пое баварците.

Така Тотнъм ще трябва плати на Байерн сериозно обезщетение, ако иска 36-годишният треньор се присъедини към лондончани през лятото. Самият Нагелсман също би очаквал компенсация от Байерн, ако прекратят договора му преди изтичането му.

Не е ясно обаче кои са другите трима мениджъри в списъка на „шпорите“. Преди време се писа,  че от Тотнъм имат интерес към мениджъра на Селтик - Анге Постекоглу, бившия треньор на Барселона и Испания Луис Енрике и към Роберто де Дзерби от Брайтън.