Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман не беше доволен от загубата с 2:3 от Турция в контролна среща, играна в Берлин. Той е на мнение, че някои от играчите на са били до достатъчно добро емоционално ниво за срещата. 

"Първият гол, който допуснахме, беше много прост, защитавахме се агресивно. Направихме нещата твърде лесни за тях. Някои от играчите не достигнаха емоционалното ниво, необходимо за този мач, и не стигнаха до лимита си. Ако бяхме "убили" мача в първите десет минути, резултатът щеше да е различен", започна специалистът. 

Той говори и за партньорството между Илкай Гюндоган и Йозуа Кимих в средата на терена. "От футболна гледна точка и двамата са много добри. По време на тези мачове, които са много емоционални, трябва да се защитаваме умно. Трябва да коригираме някои неща в зависимост от съперниците". 

Нагелсман е на мнение, че Турция не е трябвало да получава дузпа. "Джинието на Кай (б.а. Хавертц) беше естествено. Това не е дузпа. Правилото е малко по-строго в международен план, отколкото в Бундеслигата". 

"Австрия е по-добър отбор от Турция по отношение на футбола, който играе. Не може да обвиняваме отбора, че не иска да печели. Всеки играч трябва поне да достигне емоционалното ниво на опонента си. Само тогава по-доброто качество ще преобладава в повечето мачове", каза Нагелсман.