Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман призова да не се драматизира случилото се през последната седмица, но добави, че очаква различна игра и категорична победа срещу Гройтер Фюрт в неделя.

Миналия уикенд Байерн допусна сензационна загуба с 2:4 при гостуването си на новака Бохум, а в сряда направи само 1:1 при гостуването си на Ред Бул Залцбург в осминафиналите на Шампионската лига. Сега обаче Нагелсман вижда чудесна възможност за прекъсване на негативната серия в домакинството срещу Гройтер Фюрт, който е на последното 18-о място в Бундеслигата.

"Настроението е добре, като се има предвид, че не успяхме да спечелим никой от последните два мача. В края на краищата обаче е важно да успеем да постигнем целите си в следващите мачове и да не съсипваме всичко, което постигнахме досега", каза 34-годишният наставник на Байерн, чийто тим води с шест точки пред Борусия Дортмунд в класирането на германското първенство.

Под въпрос за мача с Гройтер Фюрт е нападателят Кингсли Коман. Французинът, който вкара изравнителния гол срещу Залцбург, има проблем в прасеца. Колегата му в атака Серж Гнабри е с мускулен проблем. Аут за мача са още Мануел Нойер, Леон Горецка и Алфонсо Дейвис, а под въпрос е Джамал Мусиала, който се възстанови от коронавирус.