Ръководството на Байерн Мюнхен продължава да проучва трансферния пазар в търсене на нов дефанзивен халф. Треньорът на баварците Томас Тухел държи отборът да привлече футболист, който да играе пред защитата. 

Една от опциите пред германския шампион е Калвин Филипс от Манчестър Сити. 27-годишният английски национал не успя да се наложи в състава на "гражданите" след трансфера си от Лийдс през миналото лято и е отворен за трансфер. Байерн е в отлични отношения с агенцията на футболиста и вижда възможност да го привлече в състава си през това лято, пише "Билд". 

Баварците следят изкъсо и полузащитника на ПСВ Айндховен Ибрахим Сангаре. 25-годишният футболист котдивоарец направи силен сезон за "филипсите", като изигра 45 мача, в които вкара 8 гола през миналия сезон във всички турнири. Дефанзивният халф е оценяван на около 40 млн. евро. 

На този етап ръководството на клуба обаче предпочита да завърши сделката с Наполи за Ким Мин-Джае и да привлече нов нападател, а едва след това евентуално ще се търси и дефанзивен халф.