Ръководството на Ливърпул и полузащитника на РБ Лайпциг Наби Кейта са постигнали договорка относно личните условия на футболиста при евентуален негов трансфер на „Анфийлд“. Това твърди журналистът Габриеле Маркоти – колумнист на ESPN и The Times.

Според него, Кейта е готов да играе за Ливърпул през новия сезон, въпреки че двата клуба все още не са водили никакви преговори за него. Твърди се, че ръководството на РБ Лайпциг не е готово да се раздели със звездата си за по-малко от 70 млн. паунда, сума, която от английския клуб едва ли биха платили.

РБ Лайпциг обяви цената на Кейта

Ливърпул изважда оферта за играч на Арсенал

Кейта е приел предложената му заплата от Ливърпул, както и срока на договора.

22-годишният гвинеец бе основна фигура за Лайпциг през сезона, който завърши на втора позиция в крайното класиране на Първа Бундеслига и си спечели правото да участва в групите на Шампионска лига.

Кейта реализира осем и асистира за други осем попадения в 31 мача за тима си през миналата кампания и логично привлече интереса на редица клубове.

Ако Ливърпул успее да привлече поредната си трансферна цел, то клубът ще подобри трансферния си рекорд два пъти за едно лято. „Червените“ вече си осигуриха подписа на Мохамед Салах от Рома за сумата от 36,9 млн. паунда, превръщайки го в най-скъпя футболист на „мърсисайдци“ в историята.