Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке използва раздялата с наставника Томас Тухел, за да запрати един последен „камък в градината” на специалиста. Шефът на „жълто-черните” намекна, че в 2-те години, които Тухел прекара на „Сигнал Идуна Парк”, треньорът не е бил човек, на когото може да се разчита.

Борусия и Тухел потвърдиха раздялата

Както е известно, от доста време насам германският наставник беше в конфликт с ръководството. Макар че той завърши годината с трофей, печелейки Купата на Германия, само 3 дни по-късно клубът взе решение да го освободи. Докато самият Тухел подчерта разочарованието си от раздялата, Вацке пое по друг път.

Bild: Всичко между Борусия и Тухел приключи за 21 минути

„Борусия Дортмунд изкара две успешни години под ръководството на Томас Тухел, в които спортните цели бяха постигнати”, започна шефът. „В същото време обаче ние – Михаел Цорк в качеството си на спортен директор и аз, както и треньорския щаб се изтощихме едни други.”

Реакциите на феновете след напускането на Тухел

„За да изпълним своята отговорност като мениджъри – а Дортмунд в това отношение не е по-различен от всеки друг клуб или бизнес  - не биваше да разсъждаваме само на база резултатите. Става дума също така за основни ценности като доверие, уважение, умение за екипна работа и комуникация, автентичност и идентификация. Важни бяха надеждността и лоялността”, завърши многозначително Вацке.