Мъжкият и женският отбор на Байерн Мюнхен отпразнуваха титлите си в Бундеслигата по традиция на площад "Мариенплац" в града.

Жените победиха изпадналия Потсдам с 11:1 в неделя в последния кръг за сезона, за да вземат пета титла на Германия, ден след като мъжете завоюваха трофея за 11-а поредна година.

Феновете бяха поканени да пристигнат на централния площад в Мюнхен по-рано от обикновено, за да гледат женския мач на големи екрани. Бяха пуснати и автобуси между базата на Байерн, където се проведе женският мач, и "Мариенплац".

Gulliver/GettyImages
63 снимки

"Това беше сезон на упорита работа. Беше неописуемо", каза нападателката Клара Бул.

По-късно двата отбора се появиха на балкона на кметството под бурните аплодисменти. Те показаха трофеите, а всички бяха облечени в традиционни баварски дрехи.

"Поздравления! Ще се видим догодина", заяви кметът на Мюнхен Дитер Райтер.

"Невероятно сме щастливи, че всичко си дойде на мястото и сега можем да споделим емоциите заедно", заяви нападателят на Байерн Томас Мюлер за ARD.

През 2015 и 2016 година мъжкият и женският тим на Байерн също стояха заедно на балкона с трофеите си, за да празнуват с феновете.

През 2021-а двата състава също спечелиха титлите, но партито беше отменено заради пандемията от коронавирус.

"Няма по-добра сутрин от тази, след като сте спечелили титлата", каза треньорът на Байерн Томас Тухел, празнувайки първия си трофей в Бундеслигата, след като преди това беше треньор на Борусия Дортмунд и Майнц 05./ БТА