Феновете на Байерн Мюнхен получиха страхотна новина по време на днешната тренировка на отбора. Крилото Кингсли Коман, който се контузи в първия кръг на Бундеслигата, проведе първото си пълноценно занимание след отсъствие от 2 месеца и половина.

Французинът пострада при победата 3:1 над Хофенхайм на 24 август, когато увреди кръстни връзки в коляното и беше изкаран на носилка. Възстановяването на 22-годишния играч обаче протече по план и много скоро той отново би могъл да се завърне на терена.

През миналия сезон талантът също нямаше никакъв късмет с контузиите. Когато беше здрав, футболистът изнесе впечатляващи мачове за Байерн, ала пропусна втората половина от сезона заради друга подобна травма.

В отсъствието на Коман наставникът Нико Ковач не получи много шансове да дозира натоварванията на ветераните Ариен Робен (34 години) и Франк Рибери (35 години). Единствената алтернатива на този пост до момента бе Серж Гнабри, който в събота при 1:1 срещу Фрайбург вкара дебютния си гол за Байерн.

По първоначални данни Коман трябваше да е готов за игра чак през декември или януари, но много бързо си пролича, че темповете му на възстановяване са добри.