Играчът на Манчестър Сити Кевин де Брюин разкри, че Жозе Моуриньо го е разубедил да премине в Борусия Дортмунд, докато е бил в Челси. Тогавашният треньор на Борусия Юрген Клоп е направил опит да привлече Де Брюин, но така и не се е стигнало до трансфер.

Довечера Кевин де Брюин ще се изправи срещу Клоп и Ливърпул, вече с екипа на Манчестър Сити.

Ливърпул излиза срещу Манчестър Сити от 19.30 часа, а двубоят можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2.

„Имах лична договорка с Клоп. Поисках да си тръгна от Челси, защото Дортмунд ме привличаше по това време. Клоп ме искаше, защото Гьотце бе заминал в посока Байерн Мюнхен“, разкри Де Брюин пред The Telegraph.

„Той ми се обади и каза: Ти ще си Номер 1 в отбора, който е втори в Бундеслигата и игра финал в Шампионската лига.“ По това време мислех, че е добро решение да премина в Борусия. Моуриньо обаче ми заяви, че трябва да остана, защото ще получа шанс. Аз се съгласих. Мисля, че Клоп отличен треньор. Видях начина, по който Борусия играеше и Ливърпул се опитва да прави същото. Клоп е нов в Англия и ще му трябва време“, коментира още белгиецът.