През лятото отново ще следим с интерес трансферите на европейските грандове. Един от най-интересните въпроси обаче е свързан с едно от големите имена в треньорския бизнес - Жозе Моуриньо, който в момента е на пазара и логично е спряган за вариант на доста големи тимове.

Поредната теория пък го свързва с поста на треньор на Борусия Дортмунд. Причина затова са думите на Специалния, който разкри, че харесва "жълто-черните" и е в отлични отношения с президента Ханс-Йоаким Вацке.

"Възхищавам се на работата на Борусия Дортмунд. Господин Вацке ми имаше достатъчно доверие, за да ме попитам за моето мнение за играч и треньор, които познавам добре, бях честен и му дадох възможно най-добрата оценка", споделя Моуриньо. "Поддържава взаимно уважение."

Португалецът даде и много положителна цялостна оценка на нивото в Бундеслигата. "Бундеслигата осигурява вълнуваща надпревара за следване, особено с отборите в средата на класирането. Те постоянно се подобряват и по този начин създават по-равностойна среда."

"Пълни стадиони, страхотна организация, добри тактически подходи от много отбори - мисля, че Бундеслигата е наистина интересна."

Той коментира и настоящата ситуация в първенството, в което отново Байерн е начело след успеха с 5:0 над Борусия. "Уверявам ви, че се надявам Нико (Ковач) да запази работата си, защото той работи много здраво да достигне това ниво."

"Трудно е да повярваме, че Байерн ще изпусне титлата сега. Това няма да е лесно, защото Байерн има опита да контролира своята съдба."