Отборът на РБ Лайпциг записа убедителна победа в домакинството си на Щутгарт в първи двубой от втория кръг на германската Бундеслига. Доминик Собослай вкара на два пъти (38’ и 52’), а по едно попадение добавиха Емил Форсберг в 46-ата и Андре Силва, от дузпа, в 65-ата минута.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Резултатът бе открит в 38-ата минута, когато защитата на гостите не успя да изчисти добре една топка и тя попадна в Доминик Собослай отдясно в половината на тима. След това унгарският национал напредна към наказателното поле и с много мощен и точен удар намери далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Само 15 секунди след началото на втората част „биковете“ удвоиха аванса си след чудесна атака. Андре Силва отигра технично с пета, за да изведе Емил Форсберг сам срещу вратаря, а шведът съумя да преодолее стража отблизо за 2:0.

Това даде импулс на домакините, които стигнаха до класиката само шест минути по-късно. Собослай опита да центрира меко в наказателното поле от свободен удар, но никой не успя да играе с топката, която попадна в долния ляв ъгъл на слисания Флориан Мюлер – 3:0.

Крайният резултат беше оформен в 65-ата минута. Кристофър Нкунку стреля в наказателното поле, а Марк-Оливър Кемпф спрятопката с лявата си ръка и съдията отсъди дузпа за Лайпциг, която системата ВАР потвърди. С изпълнението се зае Андре Силва, който със силен удар не остави шансове на Мюлер за 4:0. Голът беше първи за португалския национал с екипа на новия му отбор, след като до миналия сезон носеше екипа на Айнтрахт Франкфурт.

Любопитна подробност бе и това, че за първи път в историята един срещу друг като треньори се изправиха двама американци - Джеси Марш и Пелегрино Матарацо.

С този успех РБ Лайпциг записа първа победа за сезона, като събра актив от три точки, докато Щутгарт остава със същия актив. В следващия кръг възпитаниците на Джеси Марш гостуват на Вослфсбург, докато „швабите“ приемат Фрайбург.