Вердер Бремен победи Ханза Рощок с 3:0 в мач от петия кръг на Втора Бундеслига. В игра за домакините се появи младежкия национал на България Илия Груев, който престоя на терена 15 минути и се отличи със силно включване. С успеха си „бременските музиканти“ сложиха край на негативната си серия от три поредни двубоя във всички турнири, в които не познаваха победата.

Вердер бе по-активният тим през първото полувреме, но головите ситуации липсваха пред вратата на гостите. Домакините стигнаха до попадение в края на първото полувреме, когато тимът получи правото да изпълни дузпа след преглеждане на спорна ситуация с ВАР. Зад топката застана Марвин Дукч и с хладнокръвен изстрел реализира.

Домакините стартираха отлично и втората част, когато отново Марвин Дукч бе точен, възползвайки се от асистенция на Шмидт.

В 75-ата минута в игра за Вердер се появи Илия Груев, който се включи със силни изяви. Домакините направиха резултата класически дълбоко в добавеното време, когато Николай Рап бе точен. Така след успеха Вердер се изкачи на седмата позиция в класирането с актив от осем точки, докато Ханза е на 13-ото място с четири по-малко.