Старши треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти смята, че нападателят на баварците Томас Мюлер се нуждае от по-дълга ваканция преди предстоящия сезон. На пресконференция италианският специалист отказа да коментира и слуховете около Марио Гьотце, за когото се твърди, че е постигнал принципна договорка за завръщането си в Борусия Дортмунд.

Томас Мюлер е ключова фигура в състава на Байерн през последните четири сезона, но той не успя да намери себе си по време на UEFA EURO 2016, пропускайки да отбележи и гол в противниковите врати. "Вече говорих с Томас. Той се нуджае от ваканция, за да може да се възстанови напълно психически, както и физически от дългия изтощителен предходен сезон. Като се завърне, със сигурност ще бъде основна част в нашия тим", добави бившият треньор на ПСЖ, Милан, Реал Мадрид и ПСЖ.

Анчелоти също така отказа да коментира спекулациите около бъдещето на Марио Гьотце на "Алианц Арена". Италианският специалист тактично се измъкна, отговаряйки, че няма никаква нова информация за ситуацията с Гьотце. "Нямам нищо ново, което мога да ви кажа за Марио. Говорил съм с него, но това бе личен разговор".

Карло Анчелоти също коментира евентуалното напускане на Йосуа Кимих, след като английските медии съобщиха, че Хосеп Гуардиола иска да го привлече в Манчестър Сити. "Йосуа е наш играч и ще играе ключова роля през идния сезон. Остава тук на 100%".

Байерн стартира своята предсезонна подготовка с приятелски мач именно срещу Манчестър Сити.

"Вълнуващо е, че Пеп ще се завърне тук. Сигурен съм, че ще бъде хубав мач, в който ще срещна един много близък приятел", добави Анчелоти.