Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер апелира към своите съотборници да забравят бързо неуспехите в последно време и да гледат напред към решителните мачове в края на сезона. 

Баварците отпаднаха от Шампионската лига и от Купата на Германия, но остават основни претенденти за титлата в Бундеслигата, като водят на върха в класирането с точка пред втория Борусия (Дортмунд).

Мюлер поиска от съотборниците си да покажат манталитет на златна рибка, тъй като според общоприетото схващане златните рибки имат много слаба памет и затова не могат да си спомнят изминали моменти.

"С памет от само 10 секунди, автоматичното гледане напред е редът на деня. Това важи и за нас сега. Трябва да се отърсим от миналите мачове и преживявания и да се концентрираме върху това, което предстои", написа играчът в свое изявление, цитирано от ДПА.

Германският национал подчерта, че до края на сезона всяко действие е решаващо за изхода от битката за титлата. Той определи изминалия месец април като "абсолютно разочарование" за треньора Томас Тухел, който се присъедини към Байерн в края на март.

"Но сега не е подходящият момент за анализ на причините. Ходът на сезона и съперникът, който също не беше много последователен в изявите си, ни дадоха възможност да бъдем с точка напред в битката за титлата", пише още опитният футболист.