Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер изрази готовност да продължи кариерата си в националния отбор на Германия при новия селекционер Ханзи Флик.

"Аз дадох вече знак за моята готовност. Ако той пожелае да ми се обади и да се селектира, ще бъда готов. Останалото ще видим в бъдеще", заяви Мюлер на събитие на един от спонсорите на Байерн.

"Разбира се, че говорихме вече по телефона, имаме добри лични взаимоотношения. Но не стана дума за националния отбор", добави играчът.

Флик беше треньор на Байерн от ноември 2019-а до края на миналия сезон, като спечели 7 трофея с отбора. Мюлер възвърна най-добрата си форма в този период, а освен това познава Флик и от периода му като асистент в националния отбор до световната титла през 2014 година.

Мюлер не беше викан в националния отбор от Йоаким Льов след 2019 година, но бе в състава за европейското първенство това лято.

Флик наследи Льов на поста и ще обяви състава си в четвъртък за световните квалификации срещу Лихтенщайн, Исландия и Армения в началото на септември. Докато Льов се опитваше да подмлади състава, Флик вече заяви, че възрастта не е критерий за него.