Байерн Мюнхен се разделя с двама от директорите си, разкриха от клуба. Изпълнителният и спортният такъв Оливер Кан и Хасан Салихамиджич ще бъдат уволнени веднага след края на сезона. Баварците триумфираха със Сребърната салатиера, но това няма да спаси двамата. 

Във вторник предстои събрание на Борда на директорите на клуба, на което отстраняването на двамата ще бъде официализирано. 

Новият изпълнителен директор на баварците ще бъде Ян-Кристиан Дреесен. Днес той изгледа на живо победата с 2:1 като гост над Кьолн. Компанията му правеха Херберт Хайнер и Салихамиджич. Все още не е ясно кой ще е заместник на Брацо, като в последно време се спекулира, че това може да бъде Ариен Робен. 

"Решението да се разделим с Оливер Кан беше всичко друго, но не и лесно за Надзорния съвет. Въпреки това стигнахме до извода, че трябва да намерим нов човек за поста. Бихме искали да благодарим на Оливер Кан за всичко, което направи за Байерн. Той винаги ще бъде голяма личност за Байерн. Пожелаваме му всичко най-добро", каза президентът на баварците Херберт Хайнер.