Нападателят на Байерн Мюнхен - Матис Тел, призна, че е избрал да премине на "Алианц Арена" през лятото на 2022 година, вместо трансфер в Реал Мадрид. 18-годишният французин вече започва да играе все по-сериозна роля при баварците, като от началото на сезона е отбелязал 5 гола и е направил една асистенция в 8 мача. 

„Реал Мадрид или Байерн? Вярно е, че много клубове ме искаха през 2022 г. Много е вярно. Но бях фокусиран само върху Байерн, нямах друга възможност, защото оценявах техния проект и хората зад него“, каза нападателят пред lemediacarre. 

„Във връзка с напускането на Левандовски, добре, то беше направено в точно определено време. Байерн искаше друг нападател, а Рен искаше да остана. Въпреки това, трансферът беше направен много бързо“. 

Тел сподели и защо не е взел №9 при пристигането си на "Алианц Арена", въпреки че му е бил предложен. "Да наследя Левандовски? Това е нещо много голямо. Да, Байерн ми предложи №9 на Левандовски, но аз предпочетох №39, защото имах предвид конкретни предизвикателства. Не исках да пристигна и без хората да ме познават, да взема деветката на Левандовски, който направи страхотни неща. Искам да заслужа №9“.