Легендата на Борусия Дортмунд Матиас Замер се завръща на работа в клуба, като ще бъде в ролята на съветник на изпълнителния директор Ханс-Йоаким Вацке.

50-годишният Замер напусна Борусия Дортмунд през 2004 година, а за последно работи в Байерн Мюнхен. След това бе използван като експерт в екипа на „Евроспорт“.

Вацке призна, че завръщането на Замер е в опит да бъде запълнена пропастта между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Носителят на Златната топка се завръща в клуба след 14 години отсъствие, в голяма част от които беше в доста хладни отношения с изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке.

„Имаме нужда от човек като Замер. Неговата способност да анализира, неговата страст и ясният му поглед отвън го правят толкова ценен“, сподели Вацке.

Замер стана шампион на Германия с Борусия Дортмунд три пъти - като футболист през 1995 и 1996 година, както и като треньор през 2002 година. През 1997 година Матиас беше един от лидерите на терена при триумфа в Шампионската лига, който засега е единствен в историята на "жълто-черните".

 Замер за последно работеше като спортен директор в Байерн Мюнхен от 2012 до 2016 година.

Сега обаче Вацке го прибра обратно в Дортмунд, като ролята на Матиас Замер ще бъде съветник на ръководството. Преподписалият наскоро своя договор Михаел Цорк остава единствен спортен директор.

Замер ще продължава да живее в Мюнхен и няма да участва в ежедневната работа на Борусия.