Бившият германски национал Матиас Замер, който работи като консултант за Борусия Дортмунд, заяви, че тимът трябва да направи следващата крачка в развитието си.

Замер посочи, че през последната година не всичко е било направено правилно при "жълто-черните", но продължава да вярва, че старши треньорът Марко Розе може да се справя и по-добре и да застраши короната на шампиона Байерн Мюнхен.

През отминалата кампания Борусия завърши на второ място, но в нито един момент не изглеждаше като сериозен конкурент на Байерн. Освен това тимът отпадна рано от турнира за купата на Германия, напусна Шампионската лига още в груповата фаза, а след това бе елиминиран и от Рейнджърс в Лига Европа.

"Гледам към бъдещето на Борусия Дортмунд с голямо нетърпение. Но следващата стъпка в развитието на отбора трябва да дойде още следващия сезон. Трябва да има по-голяма стабилност, по-малко върхове и спадове и да се допускат по-малко голове", каза Замер пред "Шпорт Билд".

Като футболист Замер спечели Шампионската лига с Борусия, а като треньор изведе "жълто-черните" до титла в Бундеслигата. 

За следващия сезон Борусия остава без голямата си звезда - нападателя Ерлинг Холанд, който преминава в Манчестър Сити. Тимът обаче вече се сдоби с трима германски национали в лицето на нападателя Карим Адейеми от РБ Залцбург, левия бек Нико Шлотербек от Фрайбург и централния защитник Никлас Зюле от Байерн Мюнхен. Скоро се очаква клубът да финилизира и трансферите на холандския защитник на Челси Иън Маатсен и на 16-годишния талант Коул Кембъл от исландския Хафнарфьордур.