Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус изрази категорично мнение, че ако клубът стигне до финала на Шампионската лига, вратарят Свен Улрайх заслужава да бъде титуляр в него, без значение дали обичайният титуляр Мануел Нойер е здрав или не.

Хайнкес: Шампионската титла в Германия е и на Анчелоти

29-годишният страж вече цял сезон върши по страхотен начин работата си при отсъствието на контузения Нойер. Бившият страж на Щутгарт игра в 9 от 10-те мача на Байерн дотук в Шампионската лига.  Иначе в своите 38 срещи на всички фронтове Улрайх може да се похвали с 16 „сухи” мрежи.

Очакванията са Нойер да се завърне на терена до края на месеца и тъкмо по тази причина Матеус е категоричен, че поне в ШЛ не бива да има вратарска рокада в титулярния състав. „Ако аз бях треньорът, щях да се придържам към Свен Улрайх”, сподели бившият национал на Германия.

Хайнкес: В началото никой не вярваше, че можем да стигнем полуфиналите

„Изглежда така, че Мануел Нойер скоро ще бъде във форма и би могъл да участва в няколко мача от първенството. Рискът в големите мачове обаче би бил твърде висок. Освен това Улрайх заслужи правото си да бъде титуляр с някои фантастични представяния.”

„Мечтата за требъл е все още валидна. Юп Хайнкес разполага със същите футболисти, които имаше и Карло Анчелоти, но върши по-добра работа. Химията между отбора, клуба, феновете и треньора в Байерн е изключителна. Тя може да се окаже голямата разлика спрямо останалите супер клубове. И четирите участника в полуфиналите могат да спечеля трофея, но го има отчетливото усещане, че Байерн разполага с нещо допълнително, което може да повлияе в край на сметка”, допълни Матеус.