Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус коментира сътресенията при баварците след отпадането в Шампионската лига от Манчестър Сити. Той намекна също, че също така му е било казано, че позицията на Оливер Кан като изпълнителен директор в клуба вече далеч не е сигурна.

"Тази сутрин (б.ред. - вчера) името на Оливер Кан също ми беше споменато по телефона, че позицията му със сигурност вече не е най-стабилната", коментира Матеус пред телевизия РТЛ.

Въпреки това обаче той не вижда напускането на Кан като стъпка в правилната посока: "Никой не трябва да си тръгва, но грешките, които бяха допуснати, трябва да бъдат поправени", продължава той.

"Всички, които са отговорни - президентът Хайнер, когото не чуваме в момента. Последното нещо, което чух от Херберт Хайнер, беше едно интервю отпреди 5-6 седмици, в което той каза, че планираме бъдещето с Нагелсман. И десет дни по-късно той изчезна", коментира още Матеус.

И продължи: "След това той изчезна от сцената. Особено тези хора, те трябва да покажат сила в момента. Също така трябва да се справят с грешките, слабостите. Ако тези грешки бяха поправени, Байерн щеше да е един от най-добрите отбори в света".