Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус вярва, че шефовете на клуба обсъждат бъдещето на старши треньора Томас Тухел след загубата от лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен с 0:3 през уикенда.

Матеус заяви в рубриката си по телевизия Sky TV, че не би било изненада, ако работата на Тухел бъде поставена под въпрос.

"Това със сигурност ще бъде дискутирано вътре в клуба. Дори така трябва, защото всичко друго не би било в стила на Байерн", коментира световният шампион с Германия от 1990 година.

Изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен отхвърли подобно нещо след мача, но Матеус смята, че Тухел избрал неточните играчи и тактика за мача срещу Байер Леверкузен.

"Бях много изненадан от липсата на играчи с ДНК-то на Байерн в този двубоя. На мястото на Томас Тухел щях да дам предимство на Томас Мюлер, Йозуа Кимих и Матайс де Лихт в срещата точно с Байер", обясни Лотар Матеус, който е и бивш национален селекционер на България.

Кимих и Мюлер влязоха като резерви в 60-ата минута, когато съставът от Леверкузен вече водеше с 2:0, а Де Лихт остана сред резервите.

"Сигурен съм, че сега Байер Леверкузен ще стане шампион, а ако продължи да играе по този тачин, тогава ще бъде повече от заслужено", допълни Матеус./ БТА