Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус препоръча на клуба да вземе испанския вратар Давид де Хеа. Баварците са в търсене на заместник на Мануел Нойер, след като Ян Зомер в началото на следващата седмица ще премине в Интер, а Александър Нюбел беше пратен в Щутгарт. Де Хеа е свободен агент, след като договорът му с Манчестър Юнайтед изтече. Интерес към него има и от клубове от Саудитска Арабия. 

"Ако бях в Байерн, бих взел Де Хеа. А на мястото на Де Хеа бих отишъл в Байерн. С него Байерн ще има топ вратар за заместник на Нойер. Той дори може да стане №1 за постоянно, ако Нойер не се завърне, за което не се надяваме", каза Матеус пред "Билд". 

"Де Хеа е в най-добрата възраст за вратар - и доказа класата си в Манчестър Юнайтед. Не трябва да става въпрос за пари, защото той получава възможност да играе за топ европейски клуб. Това е огромен шанс, предизвикателство. Не съм сигурен дали ще има друг шанс да премине в такъв клуб", добави Матеус. 

Давид де Хеа е един от вратарите, към които Байерн има интерес. Другите в списъка на баварците са Давид Рая и Ясин Боно.