Треньорът на Борусия Дортмунд Марко Розе даде мнението си отново евентуалното напускането на Бундеслигата от голмайсторите на Байерн и Борусия Роберт Левандовски и Ерлинг Халанд.

"На първо място може да се каже, че и двамата нападатели са фактори за отборите си. Заради качествата им да вкарват голове и заради статистиките им. Мисля, че да загубиш такива нападатели ще бъде тежко за отборите и за първенството. Трябва да осмислим тази загуба. Но във футбола всичко има край - една ера свършва и трябва да търсиш нови пътища. Като треньор трябва да се адаптираш към новата ситуация", каза специалистът на пресконференцията преди дербито в Германия.

"Байерн може да стане шампион още в събота и ще играе много мотивирано, но ние ще се опитаме да предотвратим това. За да стане това, имаме нужда от топ представяне, това е ясно. Изиграхме много добър мач миналата седмица и показахме много от нещата, които искаме да виждаме от нашия отбор. Но в Мюнхен ще имаме нужда от повече от това - трябва да се защитим от силната им атака и на своя ред да бъдем опасни", каза още треньорът на Борусия Дортмунд.