Старши треньорът на германския РБ Лайпциг Марко Розе вярва, че шампионът в Бундеслигата Байерн Мюнхен ще покаже някаква реакция след неубедителните резултати напоследък, пише агенция „Ройтерс“.

„Байерн винаги намира начин да се върне към добрите резултати. Вярвам, че там знаят какво да направят“, коментира Розе на пресконференция по-рано днес.

Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Унион Берлин са в челото на временното класиране с по 43 точки, а РБ Лайпциг е пети с 39 точки, на една зад четвъртия Фрайбург.

„Искаме да спечелим трите точки в събота, за да се откъснем от Айнтрахт Франкфурт“, добави Марко Розе преди двубоя между двата тима през уикенд. Съставът от Франкфурт заема шестата позиция с 38 точки към момента.

„Класирането е доста сгъстено, което напоследък ни липсваше. Очевидно се надяваме да остане така. Забавно е“, каза още Розе.

Специалистът ще реши след последната тренировка на отбора преди мача дали възстановилият се наскоро от контузия Кристофър Нкунку ще може да бъде включен в състава. Под въпрос е и Лукас Клостерман, който пострада в двубоя срещу Манчестър Сити от Шампионската лига.

Автор: Кремена Младенова/БТА