Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе намекна, че класирането за Шампионската лига би било важна крачка в преговорите за удължаване на договора на полузащитника Дани Олмо, пише агенция ДПА.

"Когато говорим за топ футболисти, Европа и Шампионската лига винаги играят ключова роля", каза Розе на пресконференция по-рано днес.

"Моята работа като треньор е да опитам да работя с възможно най-добрите играчи и да изисквам това от клуба", добави специалистът.

Олмо пропусна 10 мача за РБ Лайпциг заради контузи този сезон, като отбеляза два гола и асистира за четири в 18-те срещи, които изигра. Договорът му изтича през юни 2024 година.

Тимът от Лайпциг заема четвърто място във временното класиране, последното което дава право на участие в Шампионската лига от Бундеслигата. В неделя отборът, воден от Марко Розе, ще се изправи срещу Байер Леверкузен, който държи шестата позиция.

"Байер Леверкузен е наистина в добра форма. Те имат много енергични и силни играчи.Това е бърз отбор, силен на контраатаки. Трябва да се представим на ниво. Те имат Флориан Вирц, който е във все по-добра форма и футболист, който може да промени всеки мач", каза още Розе.

Голмайсторът Кристофър Нкунку не е опция за стартовия състав, а наставникът на РБ Лайпциг обясни, че играчът ще бъде готов за около 45 минути. Нкунку поднови тренировки през миналата седмица след като се възстанови от контузия и игра няколко минути срещу Аугсбург през уикенда.

Автор: Кремена Младенова/БТА