Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс говори открито за шансовете на своя тим да прибави нова шампионска титла на Германия в клубната витрина.

Тази вечер от 19,30 часа „жълто-черните” имат важно гостуване срещу РБ Лайпциг, като ще се опитат да постигнат победа и да съхранят аванса си от 6 точки пред втория Байерн Мюнхен. Баварците временно се намират на 3 точки от големия съперник, след като вчера победиха Хофенхайм с 3:2.

29-годишният Ройс е една от основните причини за лидерската позиция, която Борусия заема – той има 14 гола в 24 срещи за „жълто-черните”, като 11 от попаденията дойдоха именно в Бундеслигата. „Всичко е в нашите ръце. Трябва да се отнесем към оставащите мачове по начина, както го сторихме през първата половина от сезона. Ако го направим, никой не би бил в състояние да ни отнеме титлата”, каза нападателят.

„Мога да ви обещая само едно: никога няма да ме видите да играя за Байерн Мюнхен. Освен това вече съм почти на 30 години, а те се опитват да привлекат малко свежа кръв в състава. Това никога няма да се случи”, коментира Ройс по отношение на собствената си ситуация.