Борусия Дортмунд се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия, след като победи Хофенхайм с 1:0 в мач с доста положения. В герой за „жълто-черните“ се превърна Марко Ройс, който вкара единственото попадение в срещата и така повиши самочувствието на Дортмунд, за който в следващия мач предстои дербито срещу Байерн Мюнхен.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Мачът на „Сигнал Идуна Парк“ започна по-добре за гостите, които във втората минута имаха две добри положения, като първо Грегор Кобел спаси удар на Илиас Бебу, а при добавката ударът на Мергим Бериша бе блокиран от защитник на вестфалци.

Борусия Дортмунд отвърна с удар на Марко Ройс, който в 11-ата минута излезе очи в очи с Оливер Бауман, но вратарят направи брилянтно спасяване. Антон Щах стреля в 16-ата минута, но топката мина над вратата на „жълто-черните“.

В средата на първата част домакините пропуснаха страхотен шанс, когато Джейми Байноу-Гитънс засече центриране от фланга, но насочи топката покрай вратата. Натискът на Дортмунд се засили в края на първата част, като в 38-ата минута Бауман имаше късмет, защото Ройс стреля право в него.

Опитният нападател коригира мерника си 5 минути след това и при центриране на Байноу-Гитънс Ройс безпроблемно насочи топката в мрежата на Хофенхайм – 1:0 за Борусия Дортмунд! След почивката хората на Един Терзич продължиха да натискат. В 48-ата минута Байноу-Гитънс си освободи пространство в наказателното поле и стреля, но топката профуча покрай десния страничен стълб. Две минути след това топката стигна до Юсуфа Мукоко, но ударът му бе спасен от вратаря на Хофе.

В следващите минути темпото на мача спадна, като Борусия Дортмунд не допусна повече сериозни положения пред вратата на Грегор Кобел и така елиминира Хофенхайм. В добавеното време на мача гостите дори останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Озан Кабак.