Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс „изчетка“ новото попълнение Ерлинг Холанд. Германският национал сравни норвежеца с бившият нападател на „жълто-черните“ Роберт Левандовски. След поляка на върха на атаката играха Адриан Рамос, Чиро Имобиле, Миши Батшуай, Пиер-Емерик Обамеянг и Пако Алкасер, но само може би габонецът се доближи до блясъка на Левандовски. Сега в Дортмунд цари еуфория и Ройс не скри задоволството си от трансфера на Холанд.

„Не мисля, че сме имали такъв нападател след Роберт Левандовски. Холанд ни дава възможност да сме по-гъвкави и да играем в различни схеми по време на мач“, заяви капитанът на Борусия Дортмунд пред Скай Германия.

„Той е много отворен човек. На първо място е важно да го опознаем. Ерлинг ни дава различен начин на игра и ние също трябва да работим с него, за да извадим всичките му силни страни на показ. Но това ще си дойде на мястото постепенно“, добави още греманският национал.

За Борусия Дортмунд целта си остава спечелване на титлата. Това е нещото, което постигнаха два пъти, когато в тима бе Роберт Левандовски, който изигра важна роля за това. Пристигането на Холанд, както казва Ройс, дава още едно предимство на „жълто-черните“.

„Ако погледнете нашият отбор, какво повече бихте искали да поискате по отношение на качеството? Трябва да го покажем на терена. Имаме добър нападател и нови възможности, следователно сме да добра позиция“, заяви Ройс.

„Спечелването на титлата е толкова реалистична цел, както бе и в началото на сезона. Не бих казал, че е в наши ръце, но определено сме на изгодна позиция, за да се борим за нея. Не забравяйте за Дортмунд“, призова капитанът на „жълто-черните“.