Нападателят на германския национален отбор Марио Гомес вече си има нов клуб. След като прекара последните три години извън Бундеслигата, той вече се завърна в шампионата на родината си. От днес таранът ще носи екипа на Волфсбург. 

Последната кампания той изкара в турския Бешикташ, където се представи повече от великолепно. "Орлите" искаха да го купят от клуба, който държеше правата му - Фиорентина, но в крайна сметка това направиха германските "вълци". Те платиха за него 7 млн. евро. 

"Искахме Марио още през зимата, но в крайна сметка сме щастливи, че успяхме да го вземем сега. Той е нападател от световна класа и освен всичко ще донесе огромен опит в отбора ни. Гомес е амбициозен играч и веднага пасна в нашия отбор", сподели спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс. 

"Щастлив съм, че се завръщам в Бундеслигата, преговорите за тов аминаха наистина леко. Искам да изведа Волфсбург до евротурнирите и се надявам да постигнем тази цел заедно", сподели самият Марио Гомес при представянето си с екипа на "вълците".