Вратарят Мануел Нойер е под въпрос за мача на Байерн Мюнхен от германското първенство по футбол срещу лидера в класирането Байер Леверкузен. Националният страж има проблеми с коляното през цялата седмица.

"Мануел Нойер ще вземе участие в тренировката на вратарите днес. Има време до утре следобед и най-вероятно тогава ще решим дали ще играе той, или Свен Улрайх", заяви старши треньорът Томас Тухел, цитиран от ДПА.

Нойер не тренира изобщо във вторник и сряда заради проблеми в колената. Той направи индивидуално занимание в четвъртък. Алфонсо Дейвис е аут, но в състава на баварците се завръщат Йозуа Кимих, Дайо Упамекано и Ким Мин-дже. Първите двама са възстановени от контузии, а кореецът се завърна от Купата на Азия.

Байерн има пасив от две точки зад Леверкузен и това е потенциален двубой за титлата. В сряда пък баварците се изправят срещу Лацио.

"Предстои ни забавна седмица, но все още е рано през сезона. Победа за Леверкузен ще отвори пропаст между двата отбора, но нищо няма да е приключило. Те правят страхотен сезон, а ние имаме какво да подобряваме", добави Тухел.